Élelmiszerbiztonság

Halálos szalmonella érkezett az ukrán baromfihússal

Halált is okozhat az a szalmonella-változat, mely ukrán baromfihússal érkezett Európába.

2024.04.12 09:20ma.hu

Az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban jelentkező szalmonellafertőzésekről számolt be az EFSA, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság.

Az EFSA közölte, hogy a fertőzések forrása szennyezett ukrán baromfihús volt - írja az Agroinfom az Agrarheute német portálra hivatkozva. A portál az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság adatai alapján rámutatott, hogy huszonhárman kerültek kórházba, hatan szenvedtek vérmérgezést, az Egyesült Királyságban pedig egy ember meghalt, miután szalmonellapozitív ukrán baromfihúst evett. Az EFSA szerint 2021 szeptembere óta összesen mintegy 500 fertőzést regisztráltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.