Erőszak

Prédikáció közben szúrtak meg egy papot - videó

Az ausztráliai Sydneyben történt incidens alig néhány nappal azután történt, hogy a város egyik bevásárlóközpontjában halálos késtámadás volt.

2024.04.15 14:09ma.hu

Megkéseltek egy püspököt az ausztráliai Sydneyben egy online is közvetített prédikáció közben - jelentette a helyi média. Az incidens alig néhány nappal azután történt, hogy Ausztrália legnagyobb városában egy másik késes támadás hat ember halálát okozta.

A hétfői késelésről készült, a közösségi médiában megosztott videón látható, hogy a papot, akit a jelentések szerint Mar Mari Emmanuel püspöknek neveznek, prédikáció közben támadták meg. Az incidens állítólag a Christ The Good Shepherd templomban történt Sydney egyik külvárosában, Wakeleyben.

A felvételeken látható, ahogy a püspök beszél, amikor egy feketébe öltözött férfi odalép hozzá, és szúró mozdulatokat tesz az arca és a nyaka környékén. A püspök összeesik, miközben a gyülekezetből emberek próbálnak segíteni neki.

A püspökkel együtt több más embert is megkéseltek, akik mindannyian nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek - idézte a média a helyi rendőrséget. A gyanúsítottat őrizetbe vették.

Szombaton hat ember halt meg egy késeléses támadásban Sydney egy másik külvárosában, egy bevásárlóközpontban.

A támadó, akit a rendőrség a 40 éves Joel Cauchi néven azonosított, egy hosszú pengével szurkálta meg a bevásárlóközpont látogatóit, öt nő és egy férfi halálát okozva. A rendőrök a helyszínen agyonlőtték. A támadás valószínűleg "Cauchi mentális egészségével függött össze" - közölték a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.